19 Mayıs 2016 Perşembe

Trump Nefreti Yeni İş Alanları Yaratıyor

Yeni bir tanıştırma hizmeti sitesi ABD de Trump’tan nefret edenlere Kanadalı partner buluyor.
Başkanlık yarışının tartışmalı politikacısı Donald Trump’ın önlenemez yükselişi binlerce Amerikalıyı sosyal medya kanallarına ve Kanada’ya göç etme olanakları arayışına itiyor.
Trump korkusunun yarattığı niş pazarı gören bir girişimci oluşturduğu internet adresinde (Maple Match) isteyen Amerikalılara Kanadalı partner bulmayı vadediyor.
Girişimci ve sitenin sahibi Joe Goldman bir gazeteye “Sanıyorum site birçok Amerikalı ve Kanadalıya 49 uncu paralelin diğer tarafından birisiyle tanışma fırsatı veriyor” diye konuştu.
Kanadalı partner bulan site hakkında yorumların da yer aldığı 13 Mayıs tarihli CTV News Vancouver haberine göre komşu ülkede partner arama fikri insanlara hiçte fena gelmiyor.
Trump’ın başkanlık yarışını kazanacak korkusu binlerce Amerikalının bu siteye kayıt yaptırmasına sebep oldu.
Tabi siteye kayıt yaptıran ABDliler Kanadalı partner bulduktan sonra eş sponsorluğu programıyla Kanada’ya göç etmenin düşündüklerinden biraz daha uzun süreceğini görecekler.
Sponsorluk başvurusunda ilişkiye ait özgün sorular var. Örneğin: Nerede tanıştınız? Maple Match internet sitesinde. Evlendiğinizde ilişkinizin asıl hedefi neydi? O insanla birlikte olmak mı? Yoksa Kanada’ya göç etmek mi? Sadece Kanada’ya göç etmek için yapılan tüm evlilikler eş sponsorluğunun reddedilmesine sebep olacaktır.
Eşler aile sponsorluğundan Kanada’ya göç edebilmek için Kanada göçmenlik bakanlığına ilişkinin gerçek olduğunu ispat etmek zorundadırlar.
Tabi ki internet sitesinde gerçek aşk ta bulunabiliyor.
Sosyal medya ortamlarında tanışıp evlenen ve Kanada’ya giden çok insan var.
Fırsatlar ülkesi ABD’de Donald Trump gibi bir kişinin başkanlık yarışında emin adımlarla ilerlemesi ben dahil herkesi korkutuyor. Bu korku öyle bir korku ki özellikle siyah, hispanik ve göçmen gibi alt kültür grup üyelerinin başka ülke alternatiflerini değerlendirmesine yol açıyor.
Sitenin kurucusu Goldman 20.000 Amerikalı ve 5.000 Kanadalının daha şimdiden siteye kayıt yaptırdığını söyledi.
İsteyenler Kanada’ya gitsin fakat Kasım ayındaki başkanlık yarışını Trump kazanmasın.

Murat Kandemir, 19 Mayıs 2016          

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder