8 Haziran 2016 Çarşamba

Kanada Göçmenlik Bakanlığı (IRCC) ile İletişim Metodu

Bilgi çağında yaşamakla beraber artık çeşitli alanlarda iş yapma şeklimiz de değişiti. Teknoloji ve bilgisayarların hayatımızın her alanına girmesiyle işlerimiz daha kolaylaştı. İnternetten alış veriş sitelerinden sipariş veriyor ve aldığımız ürünlerin ücretlerini elektronik yolla ödüyoruz.  Özel sektörün dışında artık resmi kurumlar da hizmetlerini çevrim içi veriyorlar.
Önceleri elle doldurduğumuz fromları ek belgelerle birlikte göçmenlik bakanlığına posta ile gönderir ve cevabın gelmesini beklerdik. Çalışma izni, daimi oturum kartı yenileme, sağlık belgesi, eş sponsroluğu gibi tüm başvurular posta ile yapılır cevabı da ona göre uzun olurdu.
Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bakanlığı (IRCC) öteden beri insanlarla elektronik posta yoluyla haberleşmeyi mektupla haberleşmeye yeğ tutuyor. Daha önceki yazılarımızda IRCC’in elektronik haberleşmeyi artık standard haberleşme yöntemi olarak seçtiğini duyurmuştuk.
Bu yazımızda IRCC’nin iletişim politikasını tekrar teyit edelim istedik. Yukarıda da söylediğimiz gibi Kanada göçmenlik bakanlığı kağıt temelli başvurulardan uzaklaşarak hizmetlerini hem dosya sahiplerine hem de onların yasal temsilcilerine online olarak verme çabasında.
IRCC, kendisine yapılan herhangi bir başvuru formunda başvuran kişinin bir elektronik posta iletişim bilgisini paylaştığını görürse ya da kendisine email yoluyla ulaşılırsa başvuran kişinin bakanlıkla elektronik posta yoluyla haberleşmeye razı olduğu sonucuna varılıyor ve başvuran kişiyle artık online iletişim kurma yolu seçiliyor.
Kısacası siz IRCC’ye herhangi bir başvuru yaptığınızda başvuru formunda email adresinizi belirtirseniz ya da bakanlığa elektronik posta yoluyla ulaşırsanız bakanlık bundan sonra sizinle email yoluyla iletişim kuracaktır.
Teknolojinin nimetlerinden faydalanın. Yapacağınız başvurulardaki formlara elektronik posta adresinizi doğru yazdığınızdan emin olun ve bakanlıkla email yoluyla iletişim kurarak zamandan tasarruf edin.
Hayırlı iletişimler…

Murat Kandemir, 8 Haziran 2016 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder