30 Kasım 2016 Çarşamba

Trump Zaferi Sonrası ABD’den Kanada Üniversitelerine Rekor Başvuru

ABD’de Donald Trump’ın başkanlık seçimleri zaferi sonrasında Kanada’daki üniversitelere Amerikalı öğrencilerden rekor sayıda başvuru yapıldı.
Kanada’daki bazı üniversiteler kendilerine ABD’den gelen başvuru artışları bilgisini twitter hesaplarından paylaştılar.
British Columbia Üniversitesi (UBC) başkanı Santa Ono attığı twitinde Amerika’dan okullarına yapılan başvuru sayısının geçen seneye oranla yüzde 26 arttığını ve geçen seneye göre UBC’nin internet adresinin Amerika’dan yapılan ziyaret edilme sayısında da yüzde 100 artış görüldüğünü duyurdu.
24 Kasım Global News haberine göre 2015 yılınının bu zamanına göre Amerikalıların Toronto Üniversitesi’ne yaptığı başvuru sayısı yüzde 59 artış gösterdi. Üniversitenin internet sitesi 9 Kasım’da 10.000 ziyaretçi tarafından incelendi.
Kanada’nın McGill Üniversitesi de Amerikalılardan ilgi gördü. 2015 yılının 18 Kasım’ına göre 2016 15 Kasım’ında yapılan başvurular yüzde 30 artış gösterdi.
Kanada’nın federal göçmenlik kurallarında yapılan ve ABD seçimleri sonrasında yürürlüğe giren değişiklikler Kanada vatandaşı olmayan yabancıların göçmen olmasını kolaylaştırdı. Ülkeye gelmek isteyen uluslararası öğrenciler Kanada üniversitelerinde okuyarak göçmen olmak istiyorlar.
Kanada göçmenliği eğitim yoluyla elde edilebiliyor çünkü artık Kanada’da yüksek okul ya da üniversite okuyanlara göçmenlik sisteminde ek puan veriliyor. Yüksek okul ya da üniversite okuyanlar mezun olduktan sonra üç seneye kadar çalışma izni de alabiliyorlar. Çalışma izni alan mezunlar ihtiyacı oldukları Kanada iş tecrübesini kolayca elde edebiliyorlar.
Amerikalılar İngilizce avantajlarını kullanmak istiyorlar.
Bu ay Google arama motorunda “Kanada üniversiteleri” (university in Canada) ve “Kanada yüksek okulları” (college in Canada) en çok aranan kelimelerden oldu.
Murat Kandemir, 30 Kasım 2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder