16 Aralık 2016 Cuma

Kanada Yabancı İşçi Programında Güncelleme Yapıldı

Kanada hükümeti 13 Aralık 2016 tarihinde resmi internet sitesinde yaptığı bir duyuru ile Geçici Yabancı İşçi Programı (TFW) kurallarında yapılan değişikliği kamuoyuyla paylaştı.

Kanada’da çalışmak isteyen yabancı işçiler ülkede sadece dört sene çalışabiliyorlar ve tekrar çalışmak isterlerse dört sene süreyle Kanada dışında bulunmaları gerekiyordu. Yabancıların Kanada’da çalışmalarını dört sene ile sınırlayan bu kurala dört sene içerde-dört sene dışarda kuralı (four-in, four-out) deniliyordu.

Hükümet yabancı işçilerin dört sene Kanada dışında bulunmaları gerektiği kuralını iptal etti. 2011 yılı Nisan ayında yürürlüğe konulan dört yıl şartının kaldırılması özellikle ülkede çalışmış ve bir hayat kurmuş olan yabancı işçileri rahatlatacak.

Kanada hükümeti özellikle düşük gelirli işlerde çalışacak yabancı işçilerin oranında kısıtlamaya devam edecek. Hükümet Kanada’daki işgücünde öncelikle Kanadalıların çalışmasını ve iş fırsatlarının öncelikli olarak onlara sunulmasını istiyor. Gençler, engelliler, yerliler ve yeni göçmenler gibi yeteri kadar temsil edilmeyen grupların istihdamda öncelikli olması hedefleniyor.  


Murat Kandemir, 16 Aralık 2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder