7 Aralık 2016 Çarşamba

Kanada’da Bilgisayar Kadlama Saati Kampanyası

Kanada başbakanı Justin Trudeau Kanada Kod Eğitimi (Canada Learning Code)  ve code org’un ortaklaşa düzenlediği 2016 Bilgisayar Teknolojileri Eğitim Haftası ve Uluslararası Kodlama Saati kampanyasına katıldı.

Kodlama Saati’nin amacı bilgisayar kodlamayı öğrencilere tanıtmak, öğrenciler arasında farkındalık geliştirmek ve öğrencileri bilgisayar teknolojileri eğitimine aktif olarak katılmalarını sağlamak.

5 Aralık’ta düzenlenen organizasyonda çeşitli okullardan 40’dan fazla öğrenci teknoloji kariyerleri hakkında bilgi aldı ve Kanada Başbakanı Trudeau ile birlikte 1 saatlik kodlamaya giriş dersine katıldı.

Bilgisayar teknolojisi eğitim haftası boyunca öğrenciler Kodlama Saati dersine katılmaları teşvik edilerek kod yazabileceklerine inandırılmaları hedeflendi.

Tüm dünyada ilgi gören ve 200 bin eğitimcinin de desteklediği kampanya çerçevesinde 180 ülkeden ve 45’ten fazla dili konuşan 100 milyonu aşkın öğrenci kodlama saati dersine katıldı.

 “21 inci yüzyılda bilgisayar teknolojisi dersi eğitimde artık kimya, biyoloji ya da fizik dersi kadar önemli bir noktaya geldi” diyen code.org un CEO’su ve Kod Saati kampanyasını başlatan Hadi Partovi bilgisayar biliminin artık hangi kariyer peşinde koşarsa koşsun ve hangi ülkede yaşarsa yaşasın bütün çocukların geleceğinde önemli bir yerde olduğunu düşünüyor.

Bu küresel kampanyaya şu ana kadar 100 milyondan fazla öğrenci katıldı. Kampanya Kanada’da bizzat başbakan Trudeau ile birlikte başlatıldı.

Kanada başbakanı Trudeau kampanyaya tam destek verdi ve “code.org’un Kodlama Saati kampanyasının resmi olarak Kanada başlatılmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Kadınlar kod öğrenme eğitim organizasyonuna ön ayak olan ve Kanada’da ki Kanada kod eğitim kampanyasının ortak kurucusu Melissa Sariffodeen, toplum olarak inovasyon potansiyeli yüksek, yaratıcı ve hünerli kişilerden oluştuklarını ve bundan sonra Kanada gençliğinin başbakan Trudeau’nun destekleriyle birlikte Kod saati dersi programından faydalanacağını belirtti.

Kanada Kod Eğitimi Kanada’da 6 Ekim 2016’da başlatılan Kodlama Saati programının resmi partneridir. Kanada Kod Eğitimi insiyatifi 2027 yılı itibariyle 10 milyon Kanadalıya ulaşmayı hedefliyor.

Kodlama Saati insiyatifi ABD’de bizzat Başkan Obama tarafından başlatılmış ve Obama kod yazan ilk ABD başkanı olarak tarihe geçmişti.

Code.org ABD’de faaliyet gösteren ve özellikle kadınların ve temsil edilmeyen azınlıkların bilgisayar bilimlerine erişimlerini hedefleyen bir sivil toplum kuruluşudur. Vizyonu her okuldaki öğrencilerin aynı biyoloji, kimya ya da matematik dersleri gibi bilgisayar bilimleri derslerine katılabilmelerine olanak sağlamaktır. Organizasyon, Microsoft, Facebook, Google gibi büyük kuruluşlarca desteklenmektedir.     

Türkiye’de orta ve lise eğitimine kodlama dersini koymanı vakti gelmedi mi?

Murat Kandemir 07 Aralık 2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder