29 Nisan 2017 Cumartesi

Brezilya, Romanya ve Bulgaristan Vatandaşları eTA ile Kanada'ya Gidebilecekler

Kanada göçmenlik bakanlığı 28 Nisan 2017’de yaptığı bir duyuruda bazı ülke vatandaşlarına uyguladığı vize rejimindeki değişiklikleri kamuoyuyla paylaştı.

1 Mayıs 2017’den itibaren Bezilya, Bulgaristan ve Romanya vatandaşı olup son 10 yılda Kanada vizesi ya da geçerli bir ABD vize sahibi olanlar Kanada’ya gidebilecek. Bu vatandaşlar Kanada’nın vize istemediği ülke vatandaşlarından istediği eTA başvurusu yapabilecekler ve Kanada’ya yeni bir vize almadan gidebilecekler.

Kanada’nın AB üyesi ülkeler olan Bulgaristan ve Romanya vatandaşlarından vize istemesi AB  tarafından protesto edilmiş ve taraflar arasında vize görüşmeleri yapılmıştı. Kanada vatandaşları AB bölgesine vizesiz seyahat edebilmelerine karşın Kanada bazı AB üyesi ülke vatandaşlarına vize uyguluyor.

Kanada bu konuda çalışma yaptığını duyurmuş ve 1 Aralık 2017 tarihi itibariyle Romanya ve Bulgaristan vatandaşlarına vize uygulamasını hepten kaldırma niyetinde olduğunu açıklamıştı

1 Mayıs’ta başlayacak uygulama vizeleri kaldırmıyor sadece kolaylaştırıyor. Daha önce Kanada vizesi olan ya da geçerli bir ABD vizesi olan Bulgar ve Romanyalılar Kanada’ya tekrar vize almadan gidebilecekler. Bu koşullara uymayanlar ise vize başvurusu yapmaya devam edecekler.

Görünüşe göre 1 Mayıs’ta başlayacak uygulama ile bu ülke vatandaşlarının Kanada’ya ziyaret oranı incelenecek. Herşey istenildiği gibi giderse 1 Aralık 2017 itibariyle vizeler tümden kaldırılacak.  


Murat Kandemir, 29 Nisan 2017   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder