11 Nisan 2017 Salı

Kanada Göçmenlik Kabul Puanında Düşüş Devam Ediyor

Kanada’ya kabul edilecek göçmenlerden istenen minimum kabul puanı (CRS) 431’e kadar düştü. Bu seviye şimdiye kadar ki en düşük CRS seviyesi olarak tarihe geçti. Geçen hafta 5 Nisan’da yapılan çekilişte havuzda bulunan 431 ve üzeri puanı olan 3.763 kişi Kanada’ya göçmen olarak kabul edildi.

Önceki Kanada ekspres giriş (express entry) göçmenlik çekilişi 24 Mart’ta yapıldı ve havuzda seçilen 3.749 kişiye göçmenlik davetiyesi (ITA) gönderildi. Puan seviyesinin (CRS) 441 olarak belirlendiği çekiliş Mart ayının son çekilişi oldu.

Mart ayının ilk çekilişinde minimum aday kabul puan seviyesi 434’e düşmüş bunu blog sayfamızda paylaşmıştık. Mart ayının son çekilişinde minimum gerekli puan seviyesi 7 puan artarak 441’e çıktı.

Son aylarda daha önceki aylara nazaran daha fazla aday Kanada göçmenlik bakanlığı tarafından göçmen olarak seçildi ve davetiye aldı. 2017 yılında şimdiye kadar 24.652 kişiye ITA düzenlendi. Geçen sene aynı dönemde düzenlenen ITA sayısı ise sadece 9.465’ti.

ITA alabilmek için gereki puan seviyesi ise Mart’ın ilk çekilişinde 434 iken 24 Mart’taki son çekilişte bu seviye 441 olarak belirlendi. Bu seviye 2016 yılına göre oldukça düşük bir seviyedir.   

Kendilerine ITA düzenlenen adaylar Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bakanlığı’na (IRCC) daimi göçmenlik başvurusu yapmaları gerekiyor. Seçilen adaylar eşleri ve bakmakla yükümlü oldukları çocuklarını da Kanada’ya götürebiliyor.

Lisans mezunu ve iyi derecede İngilizce IELTS sınavı skoru ve/veya Fransızca TEF sınavı skoru olan adayların 441 puan alabilmeleri oldukça mümkün.   


Murat Kandemir, 11 Nisan 2017

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder