19 Haziran 2017 Pazartesi

Kanada Ekspres Giriş Göçmenlik Sisteminde İstihdam Bürosu Kaydı İsteğe Bağlı Oldu

Kanada göçmenlik bakanlığı (IRCC) ekspres giriş göçmenlik sistemi başvurularında başvuran kişinin Kanada’nın resmi istihdam bürosuna (Job Bank) kayıt yapması zorunluluğunu kaldırdı. Artık ekspres giriş göçmenlik başvurusu yapacak adaylar Job Bank kaydı yapmak zorunda değiller. İsteyenler kayıt yaptırmaya devam edebilecekler.

6 Haziran 2017’ye kadar Job Bank sitesine kayıt yaptırmayan profiller uygun görülmeyerek siliniyordu. 6 Haziran itibariyle artık bu zorunlu olmaktan çıktı.

Geçen ay Ottawa’da bakanlık yetkililerince yapılan bir açıklamada ekspres giriş havuzuna yerleşebilmek için zorunlu olan Job Bank kaydının isteğe bağlı hale getirildiği açıklandı.

Job Bank kaydı göçmen işçilerle Kanadalı işverenleri bir araya getirmeyi hedefliyordu. Kanada dışında bir adayın Job Bank vasıtasıyla Kanada’da kolay kolay iş bulamayacağını hep söylüyordum. Kanada tecrübesi olmayan ve ülkede bulunmayan birine bir Kanadalı işverenin iş vermesi çok görülen bir şey değil. Bakanlık 2015’den bu yana yürürlükte olan ekspres giriş sisteminde Job Bank kaydı kuralından herhangi bir verim alınamadığı gerekçesiyle job bank kayıt zorunluluğunu kaldırdı.

Job Bank sitesine kayıt zorunluluğunun kalkması ekspres giriş göçmenlik sisteminde profil oluşturmayı daha basit hale getirdi.


Murat Kandemir, 19 Haziran 2017 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder